×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Joriel

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Hållbar mat lagad från grunden

Vi är för närvarande två kockar som jobbar i köket. Vi lagar så gott som allt från grunden och ser till att matsedeln innehåller allt som våra elever behöver. Vårt mål är att maten skall vara näringsrik, god, säker, integrerad, trivsam och miljömässigt hållbar.

Vegetariska dagar med mindre miljöpåverkan

Proteinkällan i våra vegetariska rätter kommer från bönor och linser som har en hög protein-, fiber- och mineralhalt. Dessutom har vegetariska maträtter en mindre miljöpåverkan.

Varje dag serveras olika sallader och grönsaker, mjölk, hårt bröd och något mer energigivande som crèmefraiche och eller olja. På fredagar serveras soppa, vegetarisk eller med kött eller fisk. Till soppan bakar vi alltid eget bröd! På skolan erbjuds också frukt, yoghurt och juice om någon elev behöver extra energi. Vi kan även mixa maten för den som önskar.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Om du är i behov av specialkost på grund av allergi eller andra medicinska skäl så lämnar du läkarintyg eller behandlingsmeddelande till köket. Om du är vegetarian eller i behov av specialmat av andra skäl, fyll i på matlistan som finns på skolan.

Maten som serveras i Innovitaskolans skolrestaurang