×
 

Vår mat på Innovitaskolan Rönninge

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Hemlagad mat för energi hela dagen

För många barn utgör den mat de äter i skolan en stor del av näringsintaget. Skolan etablerar dessutom normer för vad som är bra mat och därför är det viktigt att maten som serveras är näringsriktig och varierad. Vi har förmånen att kunna servera eleverna mat som är lagad i vårt eget kök av vår egen kock, vilket möjliggör att eleverna får en näringsrik och vällagad måltid varje dag.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Är ditt barn i behov av specialkost fyller du i en blankett som du får av oss och överlämnar den sedan tillsammans med läkarintyg till vår kökschef.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.