×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Falun

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Mat från skolans eget kök

Vi har en egen kock som lagar maten i skolans kök tillsammans med vår kökspersonal varje dag. Vi har en stor salladsbuffé och det serveras alltid ett vegetariskt alternativ. Då och då serveras också hembakat bröd!

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Om du är i behov av specialkost fyller du i en blankett, som sedan lämnas till mentor.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.