×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Banérporten

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Ekologiska råvaror och KRAV

Vi får vår lunch från Eatery som har lång erfarenhet av att laga och servera mat till elever i olika åldrar. Vi har en löpande dialog med Eatery gällande utveckling av kvalitet, andel ekologisk mat och specialkost.

Lunch i lugn och ro

Lunchen intas i klassrummet, vilket gör att måltiderna blir pedagogiska stunder där alla kan äta i lugn och ro under 30 minuter för att sedan få 30 minuter rast i vår skolgårdsmiljö i Gustav Adolfsparken. Till mellanmål serveras ofta smörgås med pålägg och grönsaker och/eller yoghurt (ibland blir det korv med bröd), och även den serveras i klassrummen eller utomhus.

Elevernas inflytande på skolmaten

Eleverna är med och påverkar vad som serveras på skolan genom elevråd, klassråd och matråd. Matrådet besöker också Eatery någon gång per år. Ibland har vi också önskeveckor och lunchen anpassas även till skolans temadagar.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Du som är vårdnadshavare anmäler specialkost till köksansvarig Nathalie Larsson via mail nathalie.larsson@innovitaskolan.se. För säkerheten önskar vi att läkarintyg bifogas i mailet (gäller inte önskemål om vegetarisk kost). För förskolan anmäler du specialkost via Schoolsoft.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.