Om antagningen

Hur går egentligen antagningsprocessen till? Här får du en guide om hur du ansöker till oss – steg för steg. Vi svarar också på de vanligaste frågorna om vårt kösystem och våra antagningsrutiner.

Att välja skola

Det fria skolvalet gör det möjligt för er att välja den skola som passar ditt barn och dig bäst. Det går bra att söka till en skola som inte ligger i samma kommun som ni bor i.

En kreativ elev i lågstadiet som ritar med tuschpennor
En glad elev i mellanstadiet i ett klassrum med en bok i handen på Innovitaskolan

Ansökningsprocessen till Innovitaskolan Södertälje

Vi tar emot barn till kommande års förskoleklass redan under oktober månad. Då kontaktas vårdnadshavare till barn som erbjuds en plats via post. Till resterande årskurser tar vi emot nya elever löpande under året i mån av plats.

Ställ ditt barn i kö

När du känner dig redo för att ansöka till oss gör du det genom att klicka dig vidare på knappen nedan och fylla i vårt ansökningsformulär. Vi tillämpar syskonförtur, därefter gäller antal ködagar. Vi återkommer med erbjudande om plats, som du sedan får tacka ja till.

Så här lätt ansöker du till oss

Läs på om skolan

Du och ditt barn vet bäst vad som motiverar just er. Börja med att läsa på om Innovitaskolan Södertälje, hur vi jobbar och om det passar er. Det kan du göra här!

Besök oss

Vill ni uppleva skolan och se hur vi arbetar? Kom på besök! Ni kan antingen komma på öppet hus eller boka en personlig visning.

Ställ dig i kö

När ni bestämt er fyller du i vårt ansökningsformulär. Nu samlar ni ködagar!

Antagningsbesked

När det är er tur i kön får ni ett erbjudande om plats och har då en viss tid på er att tacka ja. Har du fler funderingar – läs under vanliga frågor eller kontakta oss.

Vanliga frågor om antagningen

Vill du bli påmind inför öppet hus och andra aktiviteter?

Fyll i intresseanmälan till höger så skickar vi ett sms eller mail inför våra öppna hus samt håller dig uppdaterad om annan viktig information om skolan.

Håll dig uppdaterad

Du vill väl inte missa viktig information om skolan och kommande öppet hus-tider? Gör en intresseanmälan nedan så håller vi dig uppdaterad.

När ska barnet börja skolan?
Årskurs jag är intresserad av

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

När du skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till en prova på dag, bokar rådgivning eller studievägledning eller vill ta emot marknadsföring, information och påminnelser om våra skolor, behöver du lämna ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter. De personuppgifter som vi behandlar om dig är ditt namn, din adress, din e-postadress, ditt telefonnummer och årskurs. Vi behandlar dessa uppgifter om dig i ett IT-system som används av alla bolag inom AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter som vi samlar in används för att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden mot dig. Genom att lämna ditt samtycke, godkänner du att vi använder dina personuppgifter för följande ändamål:

* Skicka dina kontaktuppgifter vidare till de skolor du visat intresse för.

* Fullgöra våra avtalsenliga och lagenliga förpliktelser.

* Tillhandahålla dig marknadsföring eller andra meddelanden och påminnelser.

Vi kan komma att lämna ut dina personuppgifter till dotterbolag inom koncernen i syfte att kommunicera med dig om så är nödvändigt för att fullgöra våra förpliktelser gentemot dig och i övrigt fullgöra våra skyldigheter. Vi kan komma att lämna ut nödvändig information till myndigheter såsom polisen, skatteverket eller andra myndigheter som vi enligt lag måste lämna ut information till. Vi kommer aldrig att utlämna dina personuppgifter till tredje part som inte är behörig att ta del av dina personuppgifter.

Huvudmannen är personuppgiftsansvarig på den skola du går på. De huvudmän som omfattas är: AcadeMedia Eductus AB, AcadeMedia Fria Grundskolor AB, Coaching och utveckling i Sverige AB, Didaktus Skolor AB, Didaktus Utbildningar AB, Drottning Blankas Gymnasieskola AB, EC-Utbildning AB, Framtidsgymnasiet i Göteborg AB, Framtidsgymnasiet i Sverige AB, Framtidsgymnasiet Öst AB, Hagströmska Gymnasiet AB, Hermods AB, Hermods Gymnasium AB, IT Gymnasiet Sverige AB, Klaragymnasium AB, Komptensutvecklingsinstitutet Sverige AB, Ljud & Bildskolan LBS AB, Mikael Elias Gymnasium AB, Movant AB, Nordens Teknikerinstitut AB, NTI-skolan AB, Nya Designgymnasiet i Nacka AB, Plusgymnasiet AB, Plushögskolan AB, Praktiska i Sverige AB, Procivitas Privata Gymnasium AB, Primaskolan AB, Pysslingen Förskolor och Skolor AB, Rytmus AB, Sjölins Gymnasium AB, Sälj- och marknadshögskolan i Sverige AB, TGA Utbildning AB, Utbildningsborgen i Örebro AB, Vittraskolorna AB. Samtliga huvudmän för våra grundskolor och våra vuxenutbildningar har sitt säte på Adolf Fredriks kyrkogata 2, 101 24 Stockholm. Huvudmännen för våra gymnasieskolor har sitt säte på Lilla Bommen 4 A, 411 04 Göteborg.

Vi tillämpar gällande integritetslagstiftning vid behandling av personuppgifter. Du har rätt att kontakta oss för att få ut information om vilka uppgifter vi behandlar om dig, samt för att begära rättelse eller om du vill att vi raderar uppgifterna. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningsperioden är över för den sökta utbildningen. Vi använder oss av automatiserat individuellt beslutsfattande och profilering när vi skickar ut marknadsföring och annan information till dig, baserat på vilka program och skolor du sökt.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. På sidan trygg.academedia.se kan du läsa mer information om vad, hur och för vilka ändamål vi behandlar personuppgifter och din rätt att få tillgång till dina personuppgifter. Du hittar hela vår policy här. Vill du komma i kontakt med våra dataskyddsombud gör du det enklast här.

Har du frågor om antagningsprocessen?

Kontakta gärna vår rektor om du har några frågor eller behöver hjälp med antagningsprocessen.