×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Norrtälje

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Skolmat lagad från grunden

Något av det viktigaste av allt på en skola är att kunna erbjuda våra barn och elever en god och näringsriktig skolmat. Våra kockar lagar all mat från grunden och har ett tydligt hållbarhetstänk kring maten. De samarbetar med lokala producenter för att kunna erbjuda mat som är lagad av bra råvaror.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder näringsriktiga maträtter och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har vegetariska dagar för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

I behov av specialkost? Kontakta oss på skolan så hjälper vi er.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.