×
 

Vår mat på Innovitaskolan Myrängen i Huddinge

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Mat från världens alla hörn

Vårt kök och matsal med namnet Gyllene Myran serverar frukost, lunch och mellanmål. Vi gör vårt yttersta för att alla ska hitta något de gillar, för att orka med hela skoldagen. Maten lagas från grunden och inspireras av olika kulturer – allt från svensk husmanskost till asiatiska rätter.

Hållbarhet och klimartsmarta val

En gång i månaden har vi matråd med elevrepresentanter där eleverna har möjlighet att påverka maten och miljön i restaurangen. Vi utvecklar vår mat hela tiden och anstränger oss för att följa samhällsutvecklingen med mer klimatsmart och hållbar mat, det är både spännande och viktigt. Barnen inkluderas i arbetet och vi jobbar aktivt med att till exempel öva oss på att kasta mindre mat och därmed minska matsvinnet.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Om ditt barn är i behov av specialkost tar du kontakt med vår skolsköterska.

Ett brett utbud av olika maträtter i I Innovitaskolans matsal