×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Landskrona

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Varierad kost

Vi får vår mat levererad av Svea Cater som ligger här i Landskrona. Vi ställer höga krav på maten för att se till att den alltid är näringsriktig och balanserad. Till lunchen serverar vi en salladsbuffé där det ingår grönsaker, protein och kolhydrater samt dressing.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Vid behov av specialkost kontaktas vår kökschef, som du behöver lämna in ett läkarintyg till (gäller inte vegetarisk kost). Kökschefen informerar sedan köket.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.