Förskolan på Innovitaskolan Visby

Vi ser vår tids möjligheter och förbereder barnen inför en dynamisk framtid, på deras väg in i grundskolan. Vi har fokus på lärande och utveckling, allt med förankring i läroplanen.

Närhet till grundskolan

Vår förskola har funnits sedan 2010 och har idag plats för 60 barn, över tre avdelningar. Vi har två utegårdar, och ett skogs-och idrottsområde precis utanför staketet. Förskolan ligger nära vår grundskola och de äldsta barnen går till skolan för att t.ex. besöka biblioteket och idrottssalen.

Vi utgår från läroplanen och formar verksamheten efter barnets ålder, intresse och personliga förutsättningar. Detta för att varje barn ska få möjlighet att utvecklas efter egen förmåga och nå sin fulla potential.

Vi lever i en värld som rör sig allt snabbare. Vi möts ständigt av nya utmaningar, men också nya möjligheter. Med fokus på framtidens kompetenser kombinerar vi traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder, för att ge våra barn och elever rätt förutsättningar i en föränderlig framtid.

Introduktion till förskolan

Vi anpassar introduktionen efter varje barn, alla behöver vi olika tillvägagångssätt och tidsspann för att känna oss bekväma i en ny miljö. Barnet får börja med några kortare dagar på förskolan där du som vårdnadshavare får vara med som ett tryggt stöd.

Du och ditt barn får under dessa dagar lära känna pedagogerna och de andra förskolebarnen. Då det väl är dags att säga hejdå kan det vara jobbigt för både barnet och dig som vårdnadshavare de första gångerna men efter hand kommer dessa stunder bytas ut till efterlängtad lek med de nyfunna kompisarna.

Tips inför första dagen på förskolan

– Förbered genom att namnmärka barnets alla tillhörigheter.

– Informera oss om eventuella allergier och specialkost.

– Dubbelkolla att vi har rätt kontaktuppgifter till samtliga vårdnadshavare.

– Ta med ombyte och ytterkläder efter alla väder för lek både inomhus och utomhus.

– Det kan även vara bra att ta med något som gör att barnet känner sig trygg, kanske är det ett gosedjur, filt eller napp.

– Kom ihåg att barnet tittar på vad du gör – om du visar att detta är en rolig och trygg plats känner barnet också det så småningom.

– Vi ser fram emot att träffa er!

Ett nyfiket barn på förskolan i en sandlåda på en lekplats