Vår mat på Innovitaskolan Nyköping

Vi förbereder elever för en dynamisk framtid, med mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på appen Skolmaten.

Vår leverantör

Vi får vår mat levererad av Skolfood, som tar fram sina näringsvärdesberäknade menyer utifrån de krav som ställs på en godkänd skolmåltidsleverantör.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Är ditt barn i behov av specialkost fyller du i en blankett som du får av oss och överlämnar den sedan till mentorn.

Olika maträtter som serveras på Innovitaskolan