×
 

Vår mat på Innovitaskolan Mölndal

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Näringsrik mat från vår leverantör

På Innovitaskolan Mölndal får vi maten levererad till oss av en cateringfirma. På plats bereder vår kunniga kökspersonal sallad till lunchserveringen och näringsrika mellanmål och frukostar till våra barn på fritids och förskola. Vår mat håller god kvalitet och uppfyller livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi har åtagit oss att delar av våra inköp skall vara KRAV eller ekologiskt. För tillfället har vi nivån att minst 15 produkter ur vårt sortiment skall vara KRAV eller Ekologiskt. Vi kommer utöka antal produkter med denna märkning varje år med minst två nya produkter.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Specialkost anmäls via en blankett som finns på SchoolSoft. Blanketten lämnas till vår skolsköterska som sedan tar detta vidare till personalen i köket.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.