×
 

Vår mat på Innovitaskolan Karlskrona

Vi förbereder elever för en dynamisk framtid, med mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du i appen Skolmaten.

Eget kök och näringsriktig mat

Vi är mycket stolta över vårt eget tillagningskök där vår personal lagar näringsriktig och god lunch varje dag. Klasserna har olika lunchtider och äter ihop med lärarna.

Mat utvecklad tillsammans

Kökspersonalen arbetar tillsammans med elevrådet för att fånga upp elevernas önskemål och behov för att se till att eleverna är nöjda med skolmaten.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Specialkost anmäls på skolans blanketter som skickas hem i samband med skolstart. Vid övriga tidpunkter eller frågor, kontakta kökschefen på 070-983 06 11.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.