×
 

Våra profiler

På Innovitaskolan Karlskrona erbjuder vi profilerna hälsa & idrott, musik och dator & teknik.

Hälsa & idrott under hela skolgången

Vår hälsa & idrottsprofil genomsyrar verksamheten från förskoleklass till årskurs 9. Alla elever på skolan deltar i profilen och har extra idrottslektioner på schemat. Förskoleklass till årskurs 3 har idrottslektioner två gånger i veckan och årskurs 4 till 9 har 3 idrottslektioner i veckan.

Utöver det kan elever i årskurs 4–9 välja valfri profil som tar upp 1-2 timmar i veckan då de fördjupar sig inom de ämnen som profilen erbjuder.

Elever på Innovitaskolan spelar innebandy.

Hälsa & idrott, årskurs 4–9

Inom denna profil får eleverna möjlighet att prova på idrotter som vanligtvis inte utförs i den ordinarie idrottsundervisningen. De kan fördjupa sig inom en idrott utefter önskemål och förbereda sig inför de skol-DM och KM vi deltar i som arrangeras varje år. En gång i månaden har eleverna även en friluftsdag där de får göra olika aktiviteter och tävlingar.

Inriktningar, årskurs 7–9

I årskurs 7–9 är det möjligt att välja bland fyra olika inriktningar för den extra profiltiden; allmänna profilen, dansprofilen, fotbollsprofilen eller sport collage.

Den allmänna profilen erbjuder ett varierat utbud av idrottsaktiviteter som eleverna provar på under sin profiltid. Här läggs det fokus på kondition- och styrketräning utan särskilt material. Några exempel på områden inom profilen är löpteknik, kondition- och styrketräning, träningslära samt kost och energiintag.

Inom dansprofilen sker fysisk aktivitet och gruppträning där eleverna tränar tillsammans till musik och får prova på olika dansformer.

Fotbollsinriktningen erbjuder fotbollsträning både praktiskt och teoretiskt. Vi fokuserar på teknisk och fotbollstaktisk träning i blandade grupper där alla får träna tillsammans. Skolan arrangerar och deltar i fotbolls-DM inomhus såväl som utomhus, som eleverna får delta i.

Sport college är en inriktning där elever tränar med sin klubb på skoltid. Det går exempelvis att välja bland gymnastik, handboll, innebandy, konståkning, ishockey, tennis, badminton och andra sporter. Om eleven har egen häst går det att använda profiltiden för träning med hästen.

Dator & teknik, årskurs 4–9

Elever som väljer dator & teknikprofilen får tillgång till olika typer av digitala verktyg, både iPads och PC-datorer. På profiltiden arbetar eleverna utifrån egna intressen med bland annat film- och bildredigering, spelprogrammering, virtuell design, legorobotprogrammering och deltagande i RoboCup.

I årskurs 4–6 får elever lära sig grunderna i programmering från blockprogrammering till användning av programmeringsspråk. De får tillgång till enklare program för filmskapande och redigering för att bekanta sig med grundkunskaperna.

I årskurs 7–9 utförs arbetet på en mer avancerad nivå med bland annat spelprogrammering och legorobotprogrammering. Eleverna ges även tillgång till mer avancerade program för att utveckla sina färdigheter.

Musik, årskurs 4–9

Inom musikprofilen får eleverna upptäcka och utveckla talanger och kunskaper i samband med kultur och musik. Eleverna utvecklas genom att spela musik i mindre grupper eller band, prova på instrument och sång utifrån intresse samt genom att visa upp sina talanger på skolans scen.

Det ges möjlighet att arrangera ”events” där eleverna får visa upp sin kreativitet och musikaliska förmåga. I årskurs 9 sätter eleverna samman sina kunskaper i ett större projekt eller föreställning där eleverna samarbetar och skapar något gemensamt.

På skolan finns även vårt egna musikhus som är ett samarbete med Länsmusiken. Här kan elever bilda band och ges möjligheten att repa efter skoltid. På plats finns lärare som även arbetar som projektledare och erbjuder hjälp.

Högstadieelever som sitter och arbetar under en lektion i ett klassrum.