Säg hej till rektor Jennie!

“Jag brinner för att göra skillnad för barn och ungdomar!” Jennie Martinsson som är rektor på Innovitaskolan Karlskrona har drygt 20 års erfarenhet av att arbeta inom skolan i bagaget. Hon har arbetat på Innovitaskolan Karlskrona sedan 2006 och tog över rollen som rektor 2011. I den här intervjun får ni höra Jennies bästa tips för en lyckad skolgång och ta del av hennes framtida förhoppningar för eleverna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det allra bästa med mitt jobb är att få arbeta med barn och ungdomar tillsammans med vår fantastiska personal. Det är verkligen givande att få bidra till att göra skillnad för eleverna och få rusta dem på bästa sätt inför framtiden.

När känner du dig som mest stolt över att vara rektor?

När elever lyckas! Det kan vara allt från när en elev äntligen vågar hålla redovisning inför klassen och vinner ett nytt självförtroende till när jag kommer in i ett klassrum och ser eleverna arbetar intensivt och intresserat med angiven uppgift under god studiero. Jag kan inte heller undgå att bli stolt när elever, vårdnadshavare och medarbetare trivs så bra att de skulle rekommendera vår skola till andra!

Vad tycker du är viktigast för att skapa en bra skolgång?

Att bygga trygga relationer mellan vuxna och elever, samt elever emellan. Det är även viktigt med höga förväntningar på eleverna och att ha engagerad personal som älskar barn och gör allt med deras bästa i åtanke.

Vad vill du att eleverna har med sig när de går ut årskurs 9 på Innovitaskolan Karlskrona?

När eleverna beger sig till gymnasiet vill vi att de ska ha fyllt på sina kunskapsbanker med: innovationstänkande, initiativtagande, nyfikenhet, nytänkande, problemlösningsförmåga, kreativitet, självständighet, samarbetsförmåga och självförtroende.

Vad är ditt bästa tips till vårdnadshavare inför skolvalet?

Gör ett genomtänkt val. Och ställ frågan, vad tror du är bäst för ditt barn? Men framförallt låt ingen annan göra valet åt er.

Hur skulle du beskriva Innovitaskolan Karlskrona?

Som en proffsig verksamhet som hela tiden utvecklas för att på bästa sätt förbereda eleverna inför framtiden. Vi har engagerade pedagoger som hela tiden arbetar med eleverna i centrum.

Hur arbetar pedagogerna på skolan?

Vi arbetar mycket tillsammans! Vårt arbete utgår från samarbete och kollegialt lärande. För oss är det viktigt att ständigt utveckla undervisningen för att möta eleverna ännu bättre och förbereda dem inför framtiden. Det gör vi genom bland annat ämnesövergripande undervisning, digitalt lärande, Classroom management och de gemensamma lektionsrutinerna.