×
 

Vår mat på Innovitaskolan Farstaäng

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Naturliga råvaror

Vi har sedan många år tillbaka samarbetat med Incontro som lagar vår lunch. Incontro har sedan starten för mer än 20 år sedan blivit en av landets ledande leverantörer av skolmat. De har duktiga kockar och använder naturliga råvaror och näringsriktig mat.

Hälsosamma mellanmål

Incontro näringsberäknar alla luncher och garanterar att det följer SNRs fastställda rekommendationer. De har välutbildad personal och köket leds av en köksmästare med erfarenhet från både ”fine dining” och storkök. Mellanmålet tillagar vi själva och tänker alltid "sockersmart" för att hålla en hälsosam kost.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Anmälan om specialkost görs via en blankett som du får på skolan. Blanketten finns hos vår administratör vars uppgifter du hittar på kontaktsidan.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.