Tre elever som spelar pingis på Innovitaskolan Enskede.

Säg hej till rektor Jannice!

Jannice Rockstroh, rektor för Innovitaskolan Farstaäng, är en driven och engagerad skolledare som brinner för skolutveckling. Det bästa med rektorsjobbet anser hon är att få vara med i verksamheten, på lektioner eller raster och se hur elever växer och lär sig. I den här intervjun får vi lära känna Jannice lite bättre.

Hej Jannice, vill du berätta lite kort om dig?

Jag är en driven och engagerade skolledare som brinner för skolutveckling. Jag bor med min man och mina tre barn i Tyresö och älskar att fixa i trädgården, att laga mat på stormkök ute i skogen och att vinterbada.

Varför bestämde du dig för att bli rektor?

Att vara rektor är bland det finaste uppdrag en kan ha och jag älskar att bidra till att skapa bra förutsättningar för lärande genom att leda och motiverar lärare till att bli än mer skickliga pedagoger.

Skolan har ett otroligt viktigt och kompensatoriskt uppdrag och jag brinner för frågor inom kunskap, trygghet och likvärdighet. 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det allra bästa med mitt jobb är när jag får vara med i verksamheten, på lektioner eller raster och se hur elever växer och lär sig. Att ge varje barn så bra förutsättningar som möjligt att nå så långt det är möjligt.

Jag känner mig otroligt stolt när jag ser personalens driv och höga engagemang i verksamheten på fritids och i klassrummet och när jag ser elever lyckas utefter deras förmåga. 

Vad tycker du är viktigast för att skapa en bra skolgång?

Barn som är trygga och mår bra – ges bättre förutsättningar att lära.  Därför är trygghet och arbetsro tillsammans med att vi har utbildade, motiverade och engagerade medarbetare, viktiga frågor för mig.

Skolans rektor Jannice Rockstroh.

Hur skulle du beskriva Innovitaskolan Farstaäng?

På Innovitaskolan Farstaäng gör vi varandra bra – vi är en skola där elever och medarbetare ska känna sig delaktiga, trygga och gå till skolan/jobbet med glädje.  

Här hjälps alla åt och medarbetarna bidrar till att ständigt förbättra verksamheten för barnen. Vi har även ett starkt elevhälsoteam med en underbar skolhund, Iris som en av våra mest populära medarbetare.

Vad är ditt bästa tips inför att göra ett skolval?

Mitt främsta tips är att besöka skolan på ett öppet hus, ställ frågor till lärare och rektor kring viktiga ämnen för just dig och ditt barn. Bilda dig en egen uppfattning om skolan.

Vad vill du att eleverna har med sig när de går ut årskurs 5 på Innovitaskolan Farstaäng?

Givetvis ska alla som går hos oss på Innovitaskolan Farstaäng nå alla kunskapskrav. Men, lika viktigt är det att eleverna, efter sitt sista år hos oss ska känna sig trygga, ha en god självkänsla och en framtidstro som skapar längtan inför ett nytt skolår och att en vilja att lära sig än mer på en ny skola.

Lyckas vi med det så har vi skapat fina förutsättningar för resten av de här barnens liv. Det är en häftig känsla!