×
 

Vår mat på Innovitaskolan Enskede

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Måltiden som mötesplats

Att äta tillsammans skapar gemenskap. I vår vackra matsal äter skolans elever och vuxna tillsammans, och måltiden blir en social mötesplats. Vår skollunch levereras och tillagas av Eco Food AB, och vi erbjuder även mellanmål på skolan.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Vi erbjuder specialkost för de elever som har behov. Kostintyg från läkare lämnas in till kostansvarig på skolan. Blankett för detta finns på Schoolsoft eller be om en blankett på skolan.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.