Våra 3 bästa tips för skolvalet

Ta del av våra tre tips på hur du gör det bästa skolvalet för dig och ditt barn. Visste du att ni kan söka till en skola även om den inte ligger i samma kommun som ni bor i? Det är helt upp till er att välja den skola som ni tycker känns bäst.

Våra tips

 1. Siffran 1.

  Va nyfiken

  Ta reda på så mycket du kan om de skolor du och ditt barn är intresserade av. Om du vill läsa mer om någon av våra Innovitaskolor så kan du klicka dig vidare här.

 2. Siffran 2.

  Utforska

  Gå på öppet hus hos de skolor som du tror kan passa er. Besök skolan, träffa lärarna, prata med elever och ställ alla frågor du kan komma på.

 3. Siffran 3.

  Utvärdera

  Vilka kompetenser tror du kommer vara viktiga för ditt barn i framtiden? Känn efter vilka skolor som passar bäst in på era önskemål och ställ sedan ditt barn i kö till för- och/eller grundskolan. Läs mer på skolans hemsida för att få reda på om det görs via skolans egen kö eller via kommunens hemsida.

Elev i högstadiet undersöker en planta i en hydroponisk odling.

Ett val för varje framtid

Undervisning ska vara spännande

Vi lever i en värld som utvecklas allt snabbare och det är inte bara de traditionella skolämnena som krävs för att kunna möta framtidens behov. För att ditt barn ska få ut det mesta av sin skolgång fokuserar vi på att skapa motivation och lust att lära.

På Innovitaskolan får barnen och eleverna utforska och labba inom olika framtidsteman – alltifrån extended reality till välmående i en digital tid. Vi utvecklar även deras kompetenser inom problemlösning, entreprenörskap och förmåga att jobba med aktuella samhällsutmaningar samt hälsa och välbefinnande. Områden som blir allt viktigare.

VILL DU VETA MER OM INNOVITASKOLAN?