Innovitaskolan Karlskrona stärker undervisningen med VR-projekt

Innovitaskolan Karlskrona tar framtidens utbildning på största allvar. Skolans senaste initiativ, ett spännande VR-projekt, syftar till att testa nya inlärningsmetoder och utforska hur eleverna upplever lärandet. Genom att integrera virtual reality (VR) i ämnet idrott och hälsa har skolan skapat en ny och uppslukande inlärningsmiljö som engagerar eleverna på ett helt nytt sätt!

En elev utforskar VR-glasögon tillsammans med en lärare.

Integrera VR i undervisningen

Det var när Ola Otfors, lärare i Idrott och hälsa, såg hur svettig och utmattad hans son blev efter en timme med VR-spel som idén föddes. Inspirerad pratade han med sin kollega Frida Lindgren, också idrottslärare på Innovitaskolan Karlskrona. Tillsammans skickade de in en ansökan om att få testa att integrera VR i idrottsundervisningen och efter en lyckad ansökan utrustades skolan med fyra VR-enheter.

- På idrottslektionerna har eleverna fått testa, utforska och prova olika träningsappar som boxning och dans – de uppskattar det verkligen, säger Frida Lindgren

En VR-enhet placerades i elevcaféet och blev snabbt populär som rastaktivitet. För elever med begränsad möjlighet till raster fanns en VR-station i klassrummet. Engagemanget bland eleverna har varit stort, och många ropar efter fler och mer avancerade appar att testa i framtiden.

Framtidsplanerna

Visionen är att väva in flera ämnen och kollegor. Tänk att med hjälp av VR-headsets, låta eleverna besöka platser och uppleva händelser som annars vore omöjliga att nå. Allt från att vandra genom antikens Rom till att utforska rymdens oändlighet och träffa historiska viktiga människor som Gustav Vasa. Genom VR-teknik kan vi erbjuda en unik inlärningsupplevelse som kombinerar teori och praktik på ett spännande sätt.

Innovitaskolans mål

Projektet är en del av Innovitaskolans mål att kombinera traditionell undervisning med moderna verktyg och metoder. Vi strävar efter att ständigt utmana och utveckla traditionella inlärningsmetoder för att ge eleverna de bästa förutsättningarna i en snabbt föränderlig värld. Innovitaskolan utbildar inte för en statisk nutid, utan för varje framtid.

Vi ser fram emot att fortsätta forma framtidens skola tillsammans med våra nyfikna och engagerade elever!

Film om VR-projektet

Följ med till Innovitaskolan Karlskrona och upptäck ett spännande VR-projekt i ämnet Idrott och hälsa! Idag utforskar eleverna olika rörelseappar – från boxning till dans. Eleverna är entusiastiska och efterfrågar mer – möjligheterna är oändliga!