Det fria skolvalet fyller 30 år

Att välja skola är en rättighet och möjlighet som har funnits i Sverige sedan friskolereformen infördes 1992.

Elev på Innovitaskolan står framför sina klasskamrater och presenterar med en bok i handen.

Fria skolvalet

Det fria skolvalet gör det möjligt för dig och ditt barn att välja bland både fristående och kommunala skolor. Det är helt upp till er att välja den skola som just ni tycker är bäst. Det går också bra att söka till en skola som inte ligger i samma kommun som ni bor i. Valet är helt enkelt upp till er!

Friskoleveckan

I år är det 30 år sedan friskolereformen beslutades i Sveriges riksdag och detta firas med en Friskolevecka då det fria skolvalet uppmärksammas lite extra. Under veckan lyfts de berättelser där friskolereformen gjort skillnad för individer och skolutveckling fram.

I samarbete med Friskolornas riksförbund 

Självklart uppmärksammas detta även på Innovitaskolan. Innovitaskolan Falun är värdskola för Friskolornas riksförbund under dagen vilket innebär att de bjuder in skolintresserade till sina lokaler. Skolan anordnar seminarier, panelsamtal om framtidens skolutveckling och det finnas möjlighet till nätverkande. Vi minns också tillbaka på  varifrån vi kommer och vad vi lärt oss, men ännu viktigare är att fokusera på vad vi ser framåt.