Fyra elever sitter med sina mobiltelefoner. Texten "Smartare än din telefon" står skrivet stort över bilden.

Få koll på hur unga påverkas av digitala medier!

Vill du veta mer om hur den digitala världen påverkar ungas välmående? Vad kan vara bra för dig som förälder att känna till? Hur bör man agera? Ta del av vår digitala inspirationsföreläsning “Smartare än din telefon” med Siri Helle, psykolog och författare, för att få svaren.

Ta del av viktig forskning!

På Innovitaskolan vill vi att alla ska kunna ta del av forskning, inte minst för att skapa bättre förutsättningar för barn och unga även utanför skolans väggar. Därför har vi erbjudit alla föräldrar till våra barn och elever att se Siris föreläsning. Nu hoppas vi att även du vill ta del av den och bli utbildad för att kunna förbättra situationen för ungas välmående i en digital tid. 

Siri Helle är prisbelönt psykolog, författare och föreläsare. Hon har bland annat belönats med utmärkelsen Lilla Psykologpriset för engagemanget i att sprida psykologi till en bredare allmänhet. Siri skriver texter för bland annat Folkhälsomyndigheten och 1177 Vårdguiden. 

Mår unga sämre i en digital tid?

Hon har även skrivit boken “Smartare än din telefon” samt är medskapare av rapporten “Mår unga sämre i en digital värld”. Den innehåller tips och rekommendationer för hur vi kan stötta unga till hållbara digitala vanor. Det är ifrån denna rapport som Siri lyfter höjdpunkterna i sin föreläsning nedan. 

Få reda på hur mycket skärmtid som är optimalt för unga och om skärmar är beroendeframkallande. Hur påverkar sociala medier ungas mående och hur blir unga påverkade av gaming? Få svar på dessa frågor och många fler i videon nedan!

"Smartare än din telefon" med Siri Helle