×
 

Hoppa till innehållet

Vår mat på Innovitaskolan Helsingborg

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Näringsriktig mat i fräscha lokaler

Vi serverar maten i vår nyrenoverade matsal med mottagningskök. Maten tillagas av Svea Cater och består av god och näringsriktig kost med en vegetarisk dag i veckan. I lunchen ingår alltid en stor salladsbuffé, knäckebröd och måltidsdryck.

Skolan har ett nära samarbete med köket och kockarna, och eleverna får vara med och ge sina synpunkter på menyn.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Behöver du beställa specialkost gör du det genom Maida Basic på kansliet, maida.basic@innovitaskolan.se eller på 042-17 67 11.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.