×
 

Vår mat på Innovitaskolan Södermalm

Vi serverar våra elever hälsosam och näringsriktig mat som ger rätt energi för skoldagen. Matsedeln hittar du på Schoolsoft.

Hemlagad mat med stor variation

På Innovitaskolan Södermalm lagar vi vår egen mat. Vår mat speglar samhället och därför serverar vi mycket växtbaserad mat från olika kulturer. Vi serverar dagligen en varmrätt med tillhörande stor saladsbuffé med en variation av grönsaker, diverse bönor, frön och röror – det finns något för alla. Vi värnar om miljön och därför strävar vi efter att alltid köpa närodlat när det är möjligt.

Elevernas inflytande är viktigt

Kocken sitter regelbundet med i elevrådet där frågor om maten lyfts och nya förslag diskuteras fram. Vi har ett koncept som heter pedagogisk måltid där lärarna och pedagogerna umgås och diskuterar med eleverna under måltiden. Allt för att det ska bli en rofylld, trevlig och lugn miljö under lunchmåltiden.

Ekologisk och näringsrik mat

Maten i skolan är en av de viktigaste faktorerna för att eleverna ska må bra och få ut det mesta av skoldagen. Vår skolrestaurang erbjuder två näringsriktiga maträtter att välja mellan och ett brett utbud av grönsaker. Vi följer Livsmedelsverkets riktlinjer och siktar på att erbjuda ekologiska råvaror, och använder bara MSC-märkt fisk. Vi har också en till två vegetariska dagar i veckan för att skapa balans för både miljön och kroppen.

Temaveckor som väcker nyfikenhet

Temaveckor är återkommande i skolrestaurangerna för att vi ska lära oss att utforska med alla sinnen. Vi vill att eleverna ska känna sig energifyllda och lite gladare efter en måltid i skolrestaurangen. För att eleverna ska kunna vara med och påverka har vi ett matråd där de kan göra sina röster hörda.

Specialkost

Vid behov av specialkost fyller du i en blankett. Kontakta administratören som du hittar på sidan Kontakt.

Fyra elever på Innovitaskolan äter skolmat tillsammans.