Säg hej till rektor Tommy!

“En digital skola med helhetssyn”. Med de orden beskriver Tommy Lundkvist Innovitaskolan Östersund där han arbetat som rektor sedan 2015. I den här intervjun berättar Tommy bland annat om hur skolan arbetar för att möta framtidens kompetenser och ger tips till vårdnadshavare inför skolvalet.

Hur arbetar pedagogerna på skolan?

Vi arbetar mycket med digital teknik från en ung ålder. Det gör vi genom att använda digitala verktyg såsom Chromebook och Ipads. Genom att inkludera digital teknik i skolarbetet ger vi eleverna bättre underlag för att möta framtidens kompetenser.

Vad tycker du är viktigast för att skapa en bra skolgång?

För att ge alla en en bra skolgång är det viktigt att skapa bra rutiner och att ha ett gott bemötande gentemot varandra. På så sätt skapar vi ett hållbart arbetssätt där elever och lärare trivs och utvecklas.

Varför bestämde du dig för att jobba inom skolan?

Jag har alltid gillat att arbeta med människor. I mitt jobb har jag även mycket frihet och kan vara med och påverka ungas framtid.

När känner du dig som mest stolt över att vara rektor?

När elever som inte är vana med att lyckas faktiskt gör det! Det är väldigt givande och roligt att se när eleverna utvecklas och våga utmana sig själva.

Vad vill du att eleverna har med sig när de går ut årskurs 9 på Innovitaskolan Östersund?

Jag vill att de ska vara självständiga individer men en starkt tilltro till sig själva och sin egna förmåga att forma sin framtid.

Vad är ditt bästa tips till vårdnadshavare inför skolvalet?

Välj en skola som möter framtidens kompetenser! Läs även på om skolans arbetssätt för att hitta det som passar ditt barn bäst. Om möjligheten ges- gå på öppet hus! Passa även på att prata med de nuvarande eleverna vid ett besök.

Slutligen, hur skulle du beskriva Innovitaskolan Östersund?

Förutom att vara Östersunds bästa skola erbjuder vi en mysig närmiljö med naturen som en viktig tillgång till vår öppna skolgård. Skolan här är trygg och erbjuder eleverna möjligheten att gå här från förskoleklass ända upp till årskurs 9.