×
 

UTBILDNING TILL PEDAGOGER

Vi delar gärna med oss av forskning och innovativa arbetssätt till andra inom skolans värld. På denna sida hittar du som pedagog, i eller utanför Innovitaskolan, utbildningar och material som du kan använda dig fritt av i din undervisning.

Välmående i en digital tid

Under läsåret 2021/2022 utforskade vi framtidstemat “Välmående i en digital tid” tillsammans med vår samarbetspartner RISE, Sveriges forskningsinstitut. Tillsammans med dem har vi tagit fram materialet nedan bestående av både föreläsningar och workshops.

På Innovitaskolan får barnen och eleverna utveckla kompetenser för att lyckas i en föränderlig värld. Vad vi behöver idag är kanske inte vad vi behöver imorgon, nästa år eller om ett decennium – genom att ha rätt verktyg blir möjligheterna oändliga.

Trendspaning

Innan vi fördjupar oss i temat ”Välmående i en digital tid” ska vi studera vår samtid, den kontext där vi skapar förutsättningar för vårt välmående. I denna film presenterar Carl Heath, utbildningsdirektör på RISE, en analys av de stora trenderna och hur dessa sannolikt kommer att påverka vårt samhälle.

Introduktion till data

Vad är data och hur kan vi tänka kring bra data? Varför är det viktigt med bra data? För att kunna förstå och använda data behöver vi sätta den i ett sammanhang. Kristina Knaving, senior forskare på RISE, hjälper oss att reda ut begreppen.

Använd gärna vårt workshopmaterial