Kostar det något att gå på skolan?
Nej, det kostar inget.
Nej, det kostar inget.
Genom att sätta benämningarna på de pedagogiska koncepten som namn med versal blir det lättare att arbeta med flera sammanhängande områden och nyckelkompetenser inom respektive koncept. Istället för att endast jobba med t.ex utforskande som ett koncept kan Explore täcka ett större område och fler nyckelkompetenser, allt från att eleverna får testa ny digital teknik till att de får utveckla sina kompetenser inom matematik och natur samt få en förståelse för framtidsfrågor.
Våra pedagogiska koncept, Innovita Skills, tar avstamp i EU:s åtta nyckelkompetenser som är framtagna för att främja ett livslångt lärande och som ska ge barn och elever rätt förutsättningar i en global och föränderlig värld. Vi har valt att namnge våra pedagogiska koncept på engelska då det knyter an till EU:s nyckelkompetens; kommunicera på främmande språk. Innovitaskolan är en skola för framtiden och eftersom det engelska språket får ta en allt större plats i det svenska samhället vill vi vara en del av utvecklingen.
Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss på Innovitaskolan! Här hittar du alla våra lediga tjänster.
Ja, vi följer läroplanen.
Se aktuella tider för öppet hus i menyn under Besök oss.
Det kan variera men vanligast är att barn går i förskolan från 1 års ålder tills de är 5 år.
Det går bra att boka en privat visning av skolan. Prata med administratören om du är intresserad, du hittar kontaktuppgifter på kontaktsidan.
Eleverna har tillgång till Chromebook från årskurs 3.
Ja, man är garanterad plats om man går på förskolan.
Det går ca 70 barn på förskolan och 200 elever på grundskolan.
Vi blir serverade mat från folkhögskolans restaurang.
Vi har förskola och förskoleklass–årskurs 9.
Vi tar först emot barn från vår förskola och barn med syskonförtur. Därefter tar vi emot ansökande efter antal ködagar, det barn som då stått i kö längst i varje åldersgrupp erbjuds plats först. Ködagarna börjar räknas från den dag du gör en köanmälan till oss.
Ja, barn som har syskon som går på skolan under ansökningen har förtur och kan börja på skolan i mån av plats.
Vi tar emot barn till vår förskola under hela året beroende på antal lediga platser. Till grundskolan tar vi främst emot nya elever i början på höstterminen eller löpande under året i mån av plats. Alla antagningar av reserver görs i första hand efter syskonförtur, efter ködatum och i sista hand boende i närområdet.
Ja, vi har satt en kvot på att 5% av intaget till vår skola omfattar elever som bott i Sverige mindre än två år innan läsårets start.
Elever som efter första antagningen hamnar på reservplats står kvar i reservkön. Man kan stå kvar så länge man önskar, eller tills man blir erbjuden plats.
Ja, skolan går efter en rak tidskö. Vi räknar efter ansökningsdatum där den elev som står i kö längst i varje åldersgrupp erbjuds plats först.
Tyvärr kan vi inte svara på specifika fall då det beror på hur många som tackar ja till sin erbjudna plats och hur många barn som tas in i varje klass. Kontakta oss för mer information.
Har du gjort en ansökan till skolan har ditt barn fått en plats i kön.
Har du gjort en ansökan till skolan har ditt barn fått en plats i kön. Blir ni erbjuden en plats kommer ni att bli kontaktade och måste tacka ja inom en viss tid.
Ledighetsansökan hittar du i SchoolSoft.
Du hittar matsedeln på SchoolSoft.
Kontakta administratören på skolan. Du hittar kontaktuppgifter på kontaktsidan.
Här kan du hitta en lista över skolans personal.
Näsbyvägen 16, 952 62 Kalix