×
 

Innovitaskolan delar

Din plattform för professionell utveckling inom skolvärlden. Vi tror på att gemensam kompetensutveckling stärker hela utbildningssystemet.

Här finner du som pedagog, oavsett om du är verksam inom eller utanför Innovitaskolan, ett brett utbud av föreläsningar och annat material. Använd dem fritt i din undervisning för att berika och förnya ditt arbetssätt. Utforska och låt dig inspireras av "Innovitaskolan delar"!

Digitalisering som främjar lärande

Under Innovitaskolans 2-årsdag gjorde vår utbildningsdirektör, Jessica Mozakka, en givande resa till Innovitaskolan Kalix. I fokus stod ”Digitalisering som främjar lärandet” (41 sekunder).

Sammanfattning

Här sammanfattar vår utbildningsdirektör Jessica Mozakka de samtalen hon har haft under sitt besök på Innovitaskolan Kalix (41 sekunder).

Tidigare kompetensutbildningar

Här kan du ta del av våra tidigare kompetensutbildningar inom AI i skolan med Peter Parnes och två utbildningar med RISE.

AI i skolan (2023)

Framtidsdagen 8 september är en inspirationsdag för alla medarbetare på Innovitaskolan. Sändningen sändes live från en studio och gästades bland annat av pedagoger från våra skolor samt Peter Parnes, professor i AI på Luleå tekniska universitet. Här kan du ta del av hans inspirationsföreläsning från Framtidsdagen 2023 (ca 46 minuter).

Introduktion till data (2022)

Vad är data och hur kan vi tänka kring bra data? Varför är det viktigt med bra data? För att kunna förstå och använda data behöver vi sätta den i ett sammanhang. Kristina Knaving, senior forskare på RISE, hjälper oss att reda ut begreppen (ca 3 minuter).

Trendspaning (2021)

Innan vi fördjupar oss i temat ”Välmående i en digital tid” ska vi studera vår samtid, den kontext där vi skapar förutsättningar för vårt välmående. I denna film presenterar Carl Heath, utbildningsdirektör på RISE, en analys av de stora trenderna och hur dessa sannolikt kommer att påverka vårt samhälle (ca 25 minuter).

Använd gärna vårt workshopmaterial