Säg hej till rektor Vanessa!

Vanessa Hiltunen, tillfällig rektor för Innovitaskolan Enskede, har 17 års erfarenhet av att arbeta inom skolan, senast som rektor på Innovitaskolan Kalix. Det bästa med rektorsjobbet anser hon är att få vara medskapare av en skola där elevernas behov möts och där de utvecklas.

Vad tycker du är viktigast för att skapa en bra skolgång?

- Eleverna ska känna sig trygga och det ska finnas en tydlig struktur i skolan. Jag tror även det är viktigt att skapa en gemenskap där elever samt pedagoger känner att de tillhör ett större sammanhang.

Vad vill du att eleverna har med sig när de går ut årskurs 6 på Innovitaskolan Enskede?

- Utöver att eleverna ska ha bra betyg med sig och vara redo för högstadiet, önskar jag att de har en stor pott med självförtroende och att det har varit en trygg och rolig tid för dem.

Hur skulle du beskriva Innovitaskolan Enskede?

- Jag skulle beskriva skolan som en familjär, liten skola där personalen har fokus på att ge varje elev rätt förutsättningar för att lyckas.

Rektor Vanessa Hiltunen

Hur tror du att eleverna skulle beskriva skolan?

- Jag tror att de skulle beskriva den som en skola där det alltid finns trygga vuxna i närheten och att all personal känner till alla elever. Jag tror också att eleverna skulle beskriva skolan med en känsla av värme och omtanke.

Vad är ditt bästa tips till vårdnadshavare inför skolvalet?

- Det är viktigt att ta reda på så mycket information man behöver för att göra ett aktivt skolval för sitt barn. Våga vara kritisk och jämför de olika alternativen som finns. Tänk igenom vilken skola som skulle passa just ert barn. Undrar du över något? Då är du alltid välkommen att kontakta mig eller någon av oss som jobbar på skolan.