Fritidsledare tar SM-guld i bänkpress

Innovitaskolan Enskedes fritidsledare Ali Mahmoud Abou Gadied vann SM-guld i bänkpress. Vi ställde några frågor till Ali för att ta reda på mer om honom och om hur han balanserar träning och vardag.
Ali Mahmoud Abou Gadied

Hej Ali, vill du berätta lite om dig själv?

- Jag är 43 år gammal, är gift och har tre döttrar. Jag kom från Syrien till Sverige i maj 2017. I Syrien arbetade jag som lärare i arabiska språk.

Hur känns det att vinna SM-guld?

- Det är en otroligt stor känsla att ha vunnit SM-guld. Det är ett resultat av all hård träning och jag har kämpat så mycket för att uppnå detta mål. Jag är stolt och tacksam att få möjlighet att tävla. Att ha vunnit SM-guld ger mig ytterligare motivation att fortsätta träna hårt och sträva efter framgång och utveckling i framtiden, inklusive mitt stora mål att delta i OS-tävlingar.

Vad jobbar du med på Innovitaskolan Enskede?

- På Innovitaskolan har jag två roller. För det första arbetar jag som resurs för en elev, jag stöttar och hjälper honom med att säkerställa sin hälsa under skoldagen. Men jag är också fritidspedagog för årskurs 2–3. I den rollen planerar och leder jag roliga och utvecklande aktiviteter för eleverna under fritids. Jag har arbetat på Innovitaskolan i tre år och har varit med och bidragit till en positiv och utvecklande lärandemiljö för eleverna.

Vad är roligast med ditt jobb?

- Att få möjligheten att arbeta nära eleverna och se deras utveckling och framsteg. Det är en stor belöning att få vara en del av deras lärandeprocess och se dem utmana sig själva och lösa problem.

Jag jobbar med vårt koncept Balance genom att först och främst följa det själv och sedan inspirera och leda eleverna till att göra samma sak. Jag tror på att ha en hälsosam livsstil som inkluderar en balans mellan arbete och fritid, motion och vila, samt en hälsosam kost.

Varför tycker du det är viktigt?

- Jag tror att det är viktigt att förbereda eleverna för vuxenlivet genom att ge dem verktyg och färdigheter för att hantera sina liv på ett hälsosamt och balanserat sätt.

Vad tycker du om att göra på din fritid (förutom bänkpress)?

- På min fritid tycker jag om att arbeta med barn och ge dem inspiration genom att visa min barndomshobby, Origami. Jag ser glädjen i deras ögon när de får prova på det själva och jag är glad att min passion har gått vidare till mina barn och elever. Utöver det gillar jag att simma ungefär två gånger i veckan, tillbringa tid med min familj och vara ute i naturen.